Hlavní obsah

Grecale je za rohem, crossover od Maserati se ukazuje v minimálním maskování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maserati znovu poutá na crossover Grecale, který se má světu představit už 22. března letošního roku.

Foto: Maserati

Maserati Grecale

Článek

Maserati původně plánovalo své druhé SUV, potažmo crossover, představit už v loňském roce, ale v důsledku celosvětového nedostatku čipů se premiéra přesunula na letošní jaro. Teď se naopak zdá, že už je vše připravené a automobilka s trojzubcem ve znaku konečně oficiálně odhalí vůz řadící se v hierarchii hned pod větší levante.

Maserati uvedlo sportovní edici MC pro tři modely najednou

AutoMoto

Crossover grecale se podle oficiálních zpráv představí 22. března letošního roku a společně s tímto oznámením Maserati do světa vypustilo i několik poutavých snímků novinky, které ukazují, co bychom měli od auta očekávat.

Foto: Maserati

Maserati Grecale

Záhadou zůstávají informace o interiéru auta, a především pak zprávy o variantách motorizací, protože toto téma Maserati zatím odmítalo otevírat. Spekuluje se, že Italové nabídnou čistě elektrickou variantu i silnou verzi s dvakrát přeplňovaných třílitrovým šestiválcem.

Jisté je, že vůz dorazí na platformě Giorgio s motory umístěnými podélně, na níž stojí Alfa Romeo Giulia a Stelvio a kterou brzy Italové kvůli nemožnosti elektrifikace opustí.

Maserati ukazuje SUV Grecale v poslední fázi testování

AutoMoto

Grecale by mělo v hierarchii Maserati sehrát velkou a významnou roli jako alternativa k většímu a dražšímu levante. Novinka by se měla prodávat už v roce 2023 a zatím není jasné, zda se mimo Evropu podívá i na další světové trhy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám