Hlavní obsah

Gratulace s dávkou ironie. Poražený Mercedes-AMG reagoval na rekord Porsche

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koruna krále severní smyčky okruhu Nürburgring mezi silničními vozy od minulého týdne patří Porsche. Dosavadní držitel, Mercedes-AMG, to však neponechal bez jízlivého komentáře.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG GT Black Series při rekordním pokusu na Nordschleife

Článek

Německé automobilky se už tradičně rády popichují, a i když právě stuttgartské značky umí předvést i pěkná gesta, jako společné aktivity obou muzeí, když dojde na rekordní časy na Nordschleife, jsou to opravdoví rivalové.

„Spravedlivá soutěž nás vždy inspirovala. Gratulujeme Porsche k úspěchu na Nordschleife – i když bylo zapotřebí dodatečné sady, aby vůz překonal rekordní čas stanovený naším zcela sériovým Mercedesem-AMG GT Black Series…” zní v příspěvku na facebookovém profilu sportovního oddělení Mercedesu.

Poznámka míří na skutečnost, že rekordním Porsche byl vůz 911 GT2 RS, který však obsahoval balíček vylepšení od firmy Manthey Racing. Porsche se od začátku obhajuje tím, že rekord sériových silničních vozů jim patří vzhledem k tomu, že tento kit lze objednat u evropských dealerů běžnou cestou.

Sada obsahuje aerodynamické prvky jako upravený difuzor či odlišný zadní spoiler. Při rychlostech kolem 200 km/h tak nabízí o 21 kilogramů vyšší přítlak na přední nápravě a 107 kilogramů na zadní nápravě. Dále paket zahrnuje nová kola z hořčíkové slitiny o průměru 20 a 21 palců, odlišné keramické brzdy se speciálními destičkami a nastavitelné tlumiče.

Porsche stanovilo rekord produkčních aut na Nordschleife

AutoMoto

Za zadní nápravou umístěný přeplňovaný šestiválec má však stále výkon 515 kW, 700 koní, a pracuje ve spojení s dvouspojkovou převodovkou.

Porsche 911 GT2 RS v úpravě od Manthey Racing zajelo okruh za 6:43.300, což je ekvivalentem času 6:38.835 na starší, kratší verzi trati. Pokořil tak dosavadní rekord o 4,747 sekundy, který držel právě Mercedes-AMG GT Black Series.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám