Hlavní obsah

Ford paroduje vánoční fotky ze šedesátých let, které nikdy nezveřejnil

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilky se i letos předhánějí v originalitě svých vánočních aktivit. Ford se rozhodl vytáhnout ze svého archivu zapomenuté reklamní fotografie s legendárním modelem Bronco. Nafotil moderní parodie s novým modelem, který na tradiční off-road letos navázal.

Foto: Ford

Původní fotka Fordu Bronco

Článek

Na černobílých snímcích je znázorněna první generace Fordu Bronco pokrytá ledem, nabitá dárky a se Santa Clausem za volantem. Manažer archivů automobilky Ted Ryan narazil na zapomenuté fotografie po 52 letech služby v archivech společnosti. Ford pořídil původní fotografii v listopadu 1968 pro interní časopis Ford World, ale nikdy ji nepublikoval.

Foto: Ford

Ford napodobil jak konverzaci techniků se Santou...

Foto: Ford

...tak i škrábání okna.

Nyní se Američané rozhodli snímky napodobit. Stejně jako obrázky z doby před 50 lety i nové záběry ukazují Santu a Bronco v laboratoři Fordu v chladírně, kde je teplota 30 stupňů Celsia pod nulou.

Ford představuje nové bronco, ikonický off-road umí být odvázaný i civilnější

AutoMoto

Kdy jindy se to ostatně marketérům modrého oválu hodí než právě letos, kdy se Ford Bronco vrátil na americký trh po 25 letech. Model zobrazený na fotografii je třídveřová varianta, tedy drsnější verze. Navíc s balíčkem Sasquatch, který zahrnuje i specifické prvky do terénu. Bohužel nové Bronco se zatím nechystá na evropské trhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám