Hlavní obsah

Ford Everest je nové robustní SUV, které se do Evropy nedostane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Ford představila svůj poslední model, velké SUV založené na pick-upu Ranger s názvem Everest. Na evropský, ale ani na severoamerický trh se nepodívá, míří například do Austrálie.

Foto: Ford

Ford Everest

Článek

Poctivý off-road s rámcovým podvozkem, který má geny po slavnějším sourozenci. Tím vším je Ford Everest, zastávající původní koncepci automobilů určených do terénu a stojící na základech oblíbeného pick-upu Ranger. Ford pak představil jeho novou generaci pro letošní a příští rok.

Vrátí se cortina, escort či capri? Ford si nechal zapsat názvy starých modelů

AutoMoto

Everest je univerzálním SUV, které se podle své rodokmenu nezalekne jakékoli výzvy v terénu. Ford vůz i proto hodlá nabízet výhradně v Austrálii, Asii a Africe. Severní Amerika a Evropa se ničeho podobného nedočkají, což je především pro USA velkým překvapením.

Každý model Everest má klasický terénní rám, rozšířený rozvor náprav a rozchod kol a zároveň splňuje i ty nejpřísnější podmínky pro jízdu na běžných silnicích. Vůz je mimo jiné vybaven i krytem podvozku, uzávěrkou zadního diferenciálu, voličem jízdních režimů a řadou dalších vylepšení.

Ford představuje Ranger Raptor, zběsilý pick-up míří do Evropy

AutoMoto

Se speciálním paketem utáhne Everest i 3,5 tuny a v Austrálii už vědí, že si budou moci SUV pořídit s dvakrát přeplňovaným motorem 2,0 litru nebo s třílitrovým naftovým šestiválcem s turbodmychadlem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám