Hlavní obsah

Fisker chystá dostupnější elektromobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka zaměřující se výhradně na elektromobilitu Fisker oficiálně otevřela pořadník pro objednávky svého dalšího modelu. Tím bude městský vůz, který na trh dorazí v roce 2024.

Foto: Fisker

Upoutávka na Fisker Pear

Článek

Fisker ještě v letošním roce uvede na trh SUV Ocean, se kterým se vrací na automobilový trh. Americká automobilka se ale nechala také slyšet, že už začala přijímat objednávky na agilní městský vůz s názvem Pear, který má dorazit až za dva roky.

Jednat se bude o plně elektrický automobil, který uveze pět cestujících a jehož cena bude startovat těsně nad hranicí šesti set tisíc korun, tedy přibližně na 29 900 dolarech.

S touto cenou se patrně bude jednat o jeden z nejlevnějších elektromobilů na americkém trhu, a to i s přihlédnutím k tomu, že americká vláda nabídne novému majiteli ještě zvýhodnění 7 500 dolarů, 161 tisíc korun, za nákup elektromobilu.

Fisker uvádí, že i přes nízkou cenu ale auto nabídne špičkové technologie a ty nejlepší udržitelné materiály. Pear má být digitálně propojený, kompaktní a sportovní.

Elektrické SUV Fisker Ocean se ukázalo v téměř sériové podobě, bude se vyrábět v Rakousku

AutoMoto

Díky ceně i renomé značky se očekává, že Pear bude velkým hitem, alespoň co se amerického trhu týče. Bohužel, zatím žádné informace nehovoří o tom, že by se měl tento elektromobil oficiálně podívat i do Evropy. Otázkou zůstává, zda by úspěch za mořem vedení Fiskeru neobměkčil.

Reklama

Související témata:

Související články

Fisker ukázal chystaný elektrický pick-up

Henrik Fisker, který stojí za stejnojmennou americkou futuristickou automobilkou, na svém oficiálním účtu na sociální síti LinkedIn ukázal jeden z prvních...

Výběr článků

Načítám