Hlavní obsah

Ferrari svůj elektromobil ještě pár let neuvede, Italové mají pádné argumenty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce luxusních sportovních vozů Ferrari svůj první výlučně elektrický model na trh do roku 2025 neuvede. Řekl to šéf automobilky Louis Camilleri. Firma dříve plánovala elektrický vůz představit po roce 2022, odborníci jej čekali nejdříve v roce 2023, uvedla agentura Reuters.

Foto: Ferrari

Ferrari (Ilustrační foto)

Článek

„Technologie baterií zatím není tam, kde by měla být,“ řekl Camilleri ve čtvrtek novinářům v továrně Ferrari ve městě Maranello nedaleko Bologně.

„Stále se potýkáme s problémy, co se týče autonomie a rychlosti nabíjení,“ dodal jednoznačně. Automobilka se podle Camilleriho zatím spolehne na hybridní auta. Svůj první hybridní vůz SF 90 Stradale firma představila letos a do roku 2022 chce dosáhnout toho, aby se hybridní vozy podílely na celkovém prodeji aut značky Ferrari z 60 procent.

Jednorožec jde do dražby. Tohle ferrari je jediné na světě

AutoMoto

Skupina zvažuje i další alternativní technologie, například vodíkový pohon či pohon na biopaliva, řekl Camilleri. Jeden milník ale přeci jen Italové zanedlouho pokoří. V plánu je první SUV v historii značky. S pracovním názvem Purosangue by mělo dorazit v roce 2021.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám