Hlavní obsah

Fanoušci, vybírejte. Fiat nechává název nového SUV na veřejnosti

Novinky, Daniel Havlina

Italská automobilka Fiat v uplynulých dnech představila nové malé SUV segmentu B, které ovšem hodlá prodávat pouze v Brazílii, kde dlouhodobě rozšiřuje své působení. Háček je v tom, že model zatím nemá název. Fiat o něm proto nechá rozhodnout své fanoušky.

Foto: Fiat

Prozatím bezejmenný crossover Fiatu pro Brazílii

Článek

Prozatím se novému malému crossoveru říká jednoduše „SuvFiat”, ale u tohoto jména nezůstane. Na stránkách brazilské divize italské automobilky už se totiž volí nové označení modelu. Hlasující mají na výběr ze tří názvů: Tuo, Domo a Pulse.

Fiat 127 slaví 50 let. Patřil k nejoblíbenějším autům Evropy

AutoMoto

Jméno, které v následujících dnech získá nejvíce hlasů, bude skutečně jménem nového SUV, jenž se na brazilském trhu objeví v září letošního roku. Podle brazilských webů bude pod kapotou přeplňovaný motor 1,0 Firefly s výkonem přibližně 125 koňských sil, a také atmosférický motor 1,3 litru s výkonem 109 koní.

Foto: Fiat

Prozatím bezejmenný crossover Fiatu pro Brazílii

Doplní dva podobně velké modely Fiatu v Brazílii, a to hatchback Argo a sedan Cronos. Na rozdíl od nich však stojí na nové platformě MLA, nikoliv zánovní MP1. Ta vozu údajně dodá více prostoru i pohodlí, ale také robustnosti.

Stellantis škrtá náklady v Itálii. Panuje obava o výrobní linku

AutoMoto

Oficiální premiéra je naplánována na příští měsíc, kdy už by mělo mít nové SUV i svůj oficiální název. A byť ho v České republice na silnicích pravděpodobně nikdy nepotkáme, o názvu lze hlasovat odkudkoli.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám