Hlavní obsah

Extrémní hypersport Devel Sixteen zažil test i na veřejných silnicích v Itálii

Pravděpodobně patnáctisetkoňová verze Develu Sixteen, hypersportu, který slibuje až pět tisíc koní, se v rámci testování projela po italských veřejných silnicích. Automobilka o tom zveřejnila video.

Foto: Profimedia.cz

Prototyp Develu Sixteen (Ilustrační foto)

Článek

O hypersportu zvaném Devel Sixteen, který má mít pět tisíc koní a být nejrychlejším autem světa, se mluví už roky - koncept se představil v roce 2013. Od té doby ale projekt, na rozdíl od drtivé většiny ostatních srovnatelných, očividně nezkrachoval - firma zveřejnila video prototypu při jízdě po veřejných silnicích v Itálii.

V názvu videa stojí „produkční verze“, což by mohlo naznačovat, že dodávky zákazníkům jsou blízko. Je to ale video na oficiálním kanálu automobilky, takže to musíme považovat za marketing.

Pravděpodobně se jedná nikoliv o verzi se slibovaným šestnáctiválcem o výkonu pěti tisíc koní, nýbrž o 1500k osmiválec. Ten se objevil i na dřívějším videu ze stejné jihoevropské země, kterak jezdí po závodním okruhu.

Šestnáctiválec podle staršího videa automobilky také už existuje - loni firma zveřejnila video z testování rovněž v Itálii. Byl nicméně atmosférický, bez turbodmychadel.

Samozřejmě, tato videa neříkají nic o tom, kdy dostanou zákazníci hotové auto. Je ale patrné, že zdroj peněz nevyschl a práce na něm stále probíhají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám