Hlavní obsah

Pininfarina představuje hypersport Battista. Má čtyři motory a 1900 koní

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na automobilové výstavě v kalifornském Monterey se oficiálně představila produkční verze hypersportovního elektromobilu Pininfarina Battista. Vůz podle očekávání disponuje neuvěřitelným výkonem i exkluzivním designem.

Foto: Pininfarina

Pininfarina Battista

Článek

Dva roky uplynuly mezi oficiálním představením battisty coby konceptu na ženevském autosalonu a uvedením jeho skutečné produkční verze, které proběhlo během uplynulých dní v sídle boháčů v kalifornském přímořském městečku Monterey. Jak bylo už dříve slibováno, hypersport by měl být nejsilnějším italským produkčním vozem, který byl kdy vyroben.

Pod kapotou má čtyři elektromotory, které dávají vozu systémový výkon 1900 koňských sil. Tato čísla znamenají, že vůz z 0 na 100 km/h zrychlí za méně než dvě sekundy a maximálně jede bezmála 350 km/h. Baterie o kapacitě 120 kWh s dojezdem až 500 kilometrů lze nabíjet výkonem až 180 kW.

Studio Pininfarina se do světa aut vrací ve velkém, chce vyrábět a prodávat tři modely

AutoMoto

Design produkční verze a před dvěma lety představeného modelu se nijak neliší, křivky battisty tak zůstaly nezměněné. V Monterey se ovšem představila i exkluzivní verze s názvem Anniversario, která vznikla v návaznosti na 90. výročí vzniku designérské společnosti.

V této edici dostane model speciální aerodynamický balíček společně se speciálním lakem. Pininfarina uvedla, že battista vznikne pouze ve velmi omezené edici, a to konkrétně ve 150 kusech. Jen pět z nich pak bude v edici Anniversario.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám