Hlavní obsah

Dojemné sbohem legendě: Volkswagen mává Broukovi v animovaném videu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna éra automobilky Volkswagen je definitivně pryč. Výroba legendárního modelu Beetle sice skončila už v létě, ale Němci se i tak rozhodli na konci roku rozloučit s „Broukem“ v emotivním videu.

Emotivní loučení s legendárním BroukemVideo: Volkswagen

 
Článek

Podle mnohých jeden z nejikoničtějších a nejvíce zobrazovaných automobilů vůbec. To je Volkswagen Beetle, kterého mnozí nenávidí a jiní bezvýhradně milují.

Jedno z nejprodávanějších aut v historii se začalo vyrábět už v roce 1938 a s mírnými změnami vydrželo na výrobních linkách Volkswagenu až do roku 2003, poslední roky totiž sjíždělo z linky v Mexiku.

Foto: Volkswagen

Původní Volkswagen Typ 1 z roku 1938

Brouk se ovšem ještě neloučil, od roku 1998 se nabízela jeho moderní, na design a staré odkazy vázaná verze a od roku 2010 i druhé novodobé vydání. Moderní interpretace se ale nedočkaly ani zdaleka tak velkého úspěchu jako původní model.

Sci-fi projekt Volkswagenu. Autonomní robot vám nabije auto

AutoMoto

Jak už víme, to všechno způsobilo, že Volkswagen v červenci 2019 vyrobil poslední Beetle a dokonal tak své tradiční dílo - lidový vůz, na kterém značka vznikla. Jestli někdy vznikne třetí novodobá generace, zůstává ve hvězdách. V německé automobilce ovšem na svoji ikonu nezapomněli a v rámci oslav nového roku vypustilo americké zastoupení Volkswagenu dojemné video, ve kterém se s Broukem loučí.

Foto: Petr Kološ, Novinky

První novodobá generace Brouka na srazu v Německu.

Foto: LL, Novinky

Volkswagen Beetle druhé novodobé generace

Krátký, asi minutu a půl trvající příběh nese název „The Last Mile“, tedy v překladu „Poslední míle“, a zobrazuje příběh milionů vlastníků Beetlu, jejichž rodiny provázelo auto doslova celým životem.

Motorka z Brouka: Výsledek je prapodivný

AutoMoto

Konkrétně videoklip sleduje životní cestu muže, který se jako malý poprvé potkal s Broukem, když si ho koupil jeho tec. Prvně v něm řídil, vyrazil na první cestu, pak na rande s dívkou. Nakonec si sám založil rodinu a stal se dalším vlastníkem Brouka, který s ním byl až do stáří, aby pak muž sledoval, jak jeho auto odjíždí na poslední cestu.

Volkswagen vyrobil poslední Beetle. Mexičané na původního Brouka nedají dopustit

AutoMoto

Za povšimnutí stojí i poslední scény videa, kdy auto projíždí mávajícím davem lidí s transparenty. Nakonec pak Volkswagen navnadil na další dění kolem Brouka siluetou světel nového elektrického modelu ID s nápisem: „Kde jedna cesta končí, další začíná.“ Dočkáme se tedy dalšího Brouka, třeba na elektřinu? Uvidíme.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám