Hlavní obsah

Do Prahy míří vespy, o víkendu se koná největší tuzemský sraz

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Následující víkend bude v Praze patřit příznivcům skútrů od italské značky Vespa. Dorazit by jich měly až tři stovky. V sobotu odpoledne budou moci Pražané a návštěvníci metropole vidět stroje v akci, mezi 13:30 a čtvrtou hodinou městem projede spanilá jízda.

Foto: Vespa Club Praha

Záběr z minulého ročníku

Článek

Podle organizátora Martina Šimona dorazí až tři stovky návštěvníků převážně z Česka. Dorazí ale i Němci, Rakušané a Slováci.

Divácky atraktivní bude sobotní spanilá jízda, která začíná v kempu Džbán v půl druhé. Zhruba ve dvě hodiny pak kolona na pár minut zastaví u Rudolfina, uvedl pro Novinky.cz Martin Šimon.

Nebude to letos jediný sraz skútrů Vespa, který pořádá Vespa Club Praha. V srpnu se koná další sraz v Liberci, v září v Plzni.

Na sraz do Prahy dorazí kormě jiných modelů také mnoho Vesp Primavera, které letos slaví 50 let od svého vzniku. [celá zpráva]

Foto: Piaggio

Piaggio Vespa Primavera

Úplně první skútr značky Piaggio, pojmenovaný Vespa, spatřil světlo světa v roce 1947. Byl odpovědí na potřebu individuálního dopravního prostředku pro masy. Autorem designu byl letecký inženýr Corradino d’Ascanio.

Jméno Vespa, tedy italsky „vosa“, dostal skútr proto, že Enricu Piaggiovi, synovi zakladatele značky, přišel vzhledově podobný vose. Má totiž baculatou záď s přídí spojenou tenkou střední částí jako onen hmyz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám