Hlavní obsah

Divoký design Lamborghini s elektrifikací nezmizí, tvrdí šéfdesignér

Lamborghini se chystá letos skončit se spalovacími pohonnými ústrojími a příští rok začít s hybridy. Jednou to povede i ke kompletní elektrifikaci, ale nikoliv na úkor odvážného designu.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Sián Roadster (ilustrační foto)

Článek

Zatímco Mercedes-Benz říká, že se tvary aut této značky s přechodem na elektromobilitu změní, Lamborghini tvrdí opak. Tedy, přesněji, pořád mají vypadat jako vesmírné lodě. Vyjádřil se tak Mitja Borkert, šéfdesignér značky.

Proč vypadají elektrické mercedesy úplně jinak? Klasické sedany podle designéra skončí

AutoMoto

„Vždy budeme vytvářet emotivní auta. Vždy budou vypadat jako vesmírné lodě, budou inspirující, vždy to budou auta, která na vás zapůsobí svými emocemi a zvukem, ať už budou mít jakoukoliv technologii pod slupkou,“ cituje ho britský magazín Autocar.

„Máme jasnou budoucnost, narýsovanou generálním ředitelem Stephanem Winkelmannem, a míříme do budoucnosti. Letos končíme s čistě spalovacími pohonnými ústrojími, příští rok začínáme s hybridy,“ pokračuje Borkert.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Sián Roadster (ilustrační foto)

Elektrická auta podle něj budou jednou nutná, ale pro firmu je nejdůležitější, aby se dívala dopředu a vyvíjela se. „Vždycky musíme mít nové technologie. Vždycky bude nová generace,“ myslí si o lákání nových, mladších zákazníků.

Přechod na elektromobilitu podle něj otvírá spoustu možností. Např. místo výfuku lze tento prostor využít zajímavým způsobem pro aerodynamiku. Odmítl však názor, že nutnost zastavět baterii do vozu změní proporce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám