Hlavní obsah

Diamanty a 400 tisíc stehů. Bentley Continental GT má vrcholnou verzi

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bentley představilo novou, vrcholnou verzi svého nejoblíbenějšího modelu Continental GT pro verze kupé a kabriolet. Na svědomí ji má oficiální divize Mulliner.

Bentley Continental GT MullinerVideo: Bentley/Novinky.cz

 
Článek

Obě nejluxusnější verze modelu Continental GT s názvem Mulliner Coupé budou mít premiéru 22. září na britském autosalonu Salon Privé a nabídnou to nejlepší, co umí Mulliner stvořit. Zákazníci budou mít v této specifikaci ještě větší možnost individualizace.

Z linky sjel první Bentley Continental GT s odkazem na Pikes Peak

AutoMoto

Z vnějšku je na první pohled patrných několik změn ve vzhledu už tak luxusně působícího Continental GT. Zcela nová je třeba stříbrno-černá přední maska chladiče s diamantovým vzorem, které převzaly i další části vozidla. Nápis Mulliner se nachází jak na boku auta, tak na nástupních prazích. Zcela nová jsou pak i 22palcová kola.

Foto: Bentley

Bentley Continental GT Mulliner v obou verzích.

Pravý luxus se ovšem nachází hlavně v interiéru. Mulliner navrhnul pro model Continental GT hned osm trojbarevných kombinací interiéru, který je prakticky celý vyšívaný v diamantovém vzoru, na který bylo použito neuvěřitelných 400 tisíc stehů. Každý z diamantů přitom vyžaduje 712 stehů.

Foto: Bentley

Interiér Bentley Continental GT Mulliner Coupé je vrcholem luxusu.

Uvnitř Bentley Continental GT Mulliner Coupé nalezneme ty nejluxusnější materiály. Palubní desku brousili v Bentley diamantem, na další části použili ořechovou dýhu. Vrcholem luxusu jsou jedinečné hodiny Breitling Mulliner ve středu palubní desky. Dokonce i ukazatele digitálního panelu přístrojů mají diamantový vzor.

Nejrychlejší SUV světa prošlo modernizací, změny jsou i pod slupkou

AutoMoto

Důležitou částí nového Bentley je pak samozřejmě motor, který se však od běžné verze neliší. Nejluxusnější Continental GT bude nabízen buď s osmiválcem o objemu 4,0 litru a výkonem 542 koní nebo s vrcholnou pohonnou jednotkou W12 s objemem 6,0 litru a výkonem 626 koňských sil. Vůz budou moci zákazníci objednávat od října letošního roku za neupřesněnou cenu.

Reklama

Související témata:

Související články

Bentley zmodernizoval SUV Bentayga

Výroba prvního SUV v historii automobilky s okřídleným B ve znaku začala už v roce 2015. V polovině životního cyklu přichází s faceliftem. Změny přináší zvenčí...

Výběr článků

Načítám