Hlavní obsah

Luxusnější než nejluxusnější. Takto vypadá nejpohodlnější Bentley Bentayga

Výrobce luxusních vozidel, britská automobilka Bentley, před časem odhalila modernizovanou verzi svého veleúspěšného SUV Bentayga pro rok 2021. V rámci toho se nyní představuje i čtyřsedadlová, nejluxusnější verze. A rozhodně má co nabídnout.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga v nejluxusnějším provedení

Článek

Bentley vidí v modelu Bentayga obrovský potenciál - a není se čemu divit. V uplynulém roce totiž celou jednu pětinu světového prodeje značky tvořilo právě toto obří luxusní SUV. Není proto divu, že do faceliftované řady přidali inženýři a návrháři i ultraluxusní variantu korábu za miliony.

Bentley zmodernizoval SUV Bentayga

AutoMoto

Má pouze čtyři místa k sezení, přičemž je na zadních sedadlech o celých 100 mm více místa na nohy. Nově se proto mohou zaklánět od 35 do 40 stupňů. Kompletně přepracovaná jsou i samotná sedadla, která mají nový tvar pro větší pohodlí cestujících. Jsou vyhřívaná, odvětrávaná a mají šest různých masážních programů.

Foto: Bentley

K čertu s praktickou lavicí, tady jde především o komfort pasažérů.

Pro ty nejvybíravější zákazníky si Bentley připravilo i speciální chladič lahví od Mullineru, který je umístěn mezi zadními sedadly. Pojme jednu „sedmičku” vína - či čehokoliv jiného, samozřejmě - a jsou k němu k dispozici i dvě ručně vyráběné křišťálové sklenice.

Foto: Bentley

Tablet není velký, ale ovládá vzadu všechno.

Ve dřevem vyvedené středové konzoli jsou samozřejmě dvě zásuvky USB. Také obsahuje tablet, kterým zadní pasažéři mohou ovládat sedadla, okna, stínítka i ambientní osvětlení, klimatizaci či infotainment. Ostatně, u nejluxusnějších limuzín to je běžný způsob ovládání.

Nejstarší motor končí po 61 letech, dnešní doba mu nepřeje

AutoMoto
Foto: Bentley

Modernizovaný Bentley Bentayga v čtyřmístném provedení

Celkově dostala Bentayga v rámci faceliftu nový vnější i vnitřní vzhled. Zvenku má vůz ostřejší a výraznější linie, palubníd esce vévodí 10,9” displej infotainmentu se schopností zrcadlit smartphone pomocí Apple CarPlay i Androidu Auto. Faceliftovaná Bentayga bude rovněž k dispozici i v pětimístné, a dokonce i sedmimístné variantě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám