Hlavní obsah

David Beckham investuje do firmy, která dělá elektromobily z veteránů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro někoho je to svatokrádež, pro jiného je elektrifikace autoveterána cesta, jak s ním jezdit v centrech progresivistických měst i v budoucnosti. Firma Lunaz patří k těm druhým a její podnikání bude podporovat i slavný bývalý fotbalista David Beckham.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: David Beckham investuje do firmy LunazVideo: Reuters

 
Článek

David Beckham, jeden z nejslavnějších bývalých fotbalistů na světě, investuje do britské firmy Lunaz. Ta přebudovává historická auta na elektromobily a slibuje, že do roku 2024 nabídne pět stovek pracovních míst.

Lunaz se věnuje „přestavbám aut pro budoucnost s čistým vzduchem” dle slov Davida Lorenze, zakladatele firmy. „Nemusíte vyrábět jen nová auta, můžete vzít, co už existuje, přepracovat to a vrátit na silnice jako nové auto, ovšem... přepracované pro budoucnost,” dodává.

Britský úpravce nabízí veterány Rolls-Royce jako elektromobily

AutoMoto

Firma má ve své nabídce např. Rolls-Royce Pnantom V nebo Silver Cloud ze 60. let minulého století. Přestavěné stroje ovšem nejsou levnější než moderní rollsy – phantom si Lunaz cení na 17 milionů korun, silver cloud na deset. Kromě toho nabízí např. jaguary XK120 a XK140.

Foto: Lunaz

Lunaz Rolls-Royce Silver Cloud EV

„Lunaz představuje to nejlepší z britské vynalézavosti jak po stránce technologií, tak i designu. Přitáhla mě k ní právě její práce – renovování těch nejkrásnějších historických aut, upcyklace a elektrifikace. David Lorenz se svým týmem budují něco speciálního a já se těším, že toho budu součástí,” cituje magazín Autocar Davida Beckhama. Bývalý fotbalista bude vlastnit 10 % firmy.

Lunaz při této příležitosti ohlásil rozčlenění do třech odnoží. Lunaz Design zůstane u přepracovávání historických aut, Lunaz Applied Technologies bude přestavovat vozidla z velkých flotil, včetně nákladních aut, a Lunaz Powertrain bude nabízet pohonná ústrojí vlastního vývoje dalším firmám.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám