Hlavní obsah

Prodej baterií pro elektroauta se za čtyři měsíce více než zdvojnásobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celosvětový prodej baterií pro elektrická auta se v prvních čtyřech měsících roku více než zdvojnásobil, protože přesun k ekologičtějším vozům nabírá na rychlosti. Celkový prodej se za leden až duben zvýšil na 65,9 gigawatthodin (GWh) z loňských srovnatelných 28,6 gigawatthodin. Vyplývá to ze zprávy firmy SNE Research, kterou zveřejnila agentura Bloomberg.

Foto: Volkswagen

ilustrační foto

Článek

Prodej společnosti Contemporary Amperex Technology Co. (CATL) se zvýšil téměř čtyřnásobně na 21,4 GWh. Čínská firma tak posílila svoji pozici světové jedničky na trhu s bateriemi pro elektroauta, její podíl činil 32,5 procenta.

Poptávka po elektrických autech se zvyšuje spolu s tím, jak se země snaží snížit emise oxidu uhličitého, zvyšuje se obliba čistějších aut u spotřebitelů a náklady klesají.

Co s hořícím elektromobilem v podzemních garážích? Olomoučtí hasiči mají unikátní řešení

AutoMoto

Automobilky jako Volkswagen a Ford investují miliardy dolarů do rozšiřování modelů elektroaut a prodej Tesly v prvním čtvrtletí výrazně stoupl. SNE upozornila, že růst trhu táhnou čínské firmy v čele s CATL a BYD. Protože čínský trh by měl pokračovat v expanzi, překoná zřejmě růst většiny čínských výrobců průměr trhu.

Podle odhadů firmy Canalys má prodej elektrických aut v Číně stoupnout o více než 50 procent. Vysoký růst zaznamenaly také jihokorejské společnosti, hlavně díky růstu poptávky v Evropě. Prodej LG Energy Solution a SK Innovation se za čtyři měsíce více než zdvojnásobil. Prodej firmy Samsung SDI stoupl o 88 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám