Hlavní obsah

Datsun možná čeká další znovuzrození, ve hře jsou i levné elektromobily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva jsme se dozvěděli o konci značky Datsun, už se objevují zprávy o tom, že automobilka Nissan nehází toto slavné jméno do koše a možná pod ním bude prodávat levné elektromobily.

Foto: Nissan

Datsun Go (Ilustrační foto)

Článek

Jen pár dní poté, co značka Datsun přestala vyrábět auta v poslední své dosud fungující továrně v Indii, se dozvídáme, že jeden její prvek možná neskončí v propadlišti dějin – jméno.

Výroba datsunů v Indii končí, prodeje značky spadly ke dnu

AutoMoto

S odkazem na nejmenovaný zdroj blízký automobilce Nissan, která od roku 1933 značku Datsun vlastní, to uvádí web Automotive News. Nissan podle něj v současnosti probírá, co dělat se slavným jménem dále.

Zatím není nic jisté, ale hovoří se údajně i o tom, zda by se nemohly pod touto značkou v blízké budoucnosti prodávat levné elektromobily.

Test nejlevnějšího elektromobilu Dacia Spring: Příliš velké kompromisy

Testy

Jelikož je Nissan součástí aliance Renault-Nissan-Mitsubishi, objevují se dokonce i spekulace o tom, že jedním z oněch levných elektromobilů by mohla být přeznačkovaná Dacia Spring – či snad přesněji, Renault City K-ZE, z nějž spring vychází.

Samozřejmě je zatím brzy činit závěry, ovšem web Motor1.com alespoň dává do souvislosti tyto čerstvé spekulace se staršími zprávami o tom, že v roce 2024 má v Evropě značka Dacia nahradit spring novým malým elektromobilem – a tehdy by se údajně mohl spring stěhovat na trhy Datsunu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám