Hlavní obsah

Crossover UX nakonec nebude nejmenším Lexusem

Právo, laz

Lexus připravuje nejmenší model zatím nespecifikovaného označení. Má částečně nahradit kompaktní hatchback CT200h a spekuluje se o tom, že by mohlo jít o první elektromobil s velkým L ve znaku.

Foto: Lexus

Lexus LF-SA

Článek

Když jsme nedávno testovali Lexus CT200h svým způsobem jsme se loučili se zajímavým luxusním hatchbackem, kterého nahradí crossover UX. Ještě nedávno to platilo za hotovou věc, nyní se zástupci luxusní odnože Toyoty nechávají slyšet, že částečným nástupcem bude také další model.

Evropský šéf automobilky Pascal Ruch to řekl britskému Autocaru. Novinka má přijít v roce 2021, postavená na modulární platformě TNGA, stejně jako většina nových modelů Toyoty. Jasné je zatím, že půjde o menší vůz, než je UX. Zdali se však rovněž vydá směrem k populární křížené karoserii, nebo půjde o malý hatchback, však jisté není.

Foto: Milan Lažanský, Právo

Lexus CT200h

Rovněž se spekuluje, že v tomto případě může Lexus upustit od svého tradičního striktního cílení na full-hybridní pohon. Nějakou formu elektrifikace nejmenší Lexus dostane, ovšem mohlo by i kvůli snižování flotilových emisí jít i o čistě elektrický vůz. Designově by se mohl inspirovat v konceptu LF-SA, který Lexus prezentoval v roce 2015 na autosalonu v Ženevě.

Reklama

Výběr článků

Načítám