Hlavní obsah

Continental vytvořil spolujezdcův displej, který neruší řidiče při jízdě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Continental přišla s chytrým řešením pro spolujezdce, kteří by rádi sledovali film na obrazovce vedle řidiče, aniž by ho rušili.

Foto: Opel

Nový displej od Continentalu.

Článek

Obrazovky, které se táhnou po celé palubní desce, jsou v současné době velice oblíbené. K podobný řešením se uchyluje třeba americký Jeep nebo Mercedes a trend jasně ukazuje, že obrazovky určené pro spolujezdce budou čím dál více populární.

Hrát hry za jízdy už nebude možné, slibuje Tesla

AutoMoto

Problémem může být to, že displej u spolujezdce často ruší řidiče z koncentrace, a to především v noci. S řešením tohoto fenoménu ale rychle přispěchala společnost Continental, která se specializuje na výrobu pneumatik a na chytré technologie.

Foto: Opel

Nový displej od Continentalu.

„Moderní vozidla se stále více stávají i chytrými telefony na kolech pro řidiče, ale také pro cestující. Rozptylování řidiče je pak stále jednou z hlavních příčin dopravních nehod. S naším novým zobrazovacím řešením se proto zaměřujeme na digitální zážitek, který to minimalizuje,“ uvedl regionální vedoucí technologického oddělení Continentalu Jens Brandt.

Německo chce syntetická paliva, ne konec spalovacích motorů

AutoMoto

Continental proto vytvořil displej, který sice nabízí nejvyšší standardy v oblasti kontrastu, hustoty světla a dalších faktorů, ale zároveň se díky rozmístění bodů dostane k řidiči pouze 1 % světla, které displej vyzařuje.

Continental tuto funkci nazývá „ochranou osobních údajů“. Obrazovku pak lze přepínat i do normálního režimu. Podobný systém nabízel i koncern Jaguar Land Rover, ovšem tehdy šlo o středovou obrazovku, která zobrazovala jiné funkce pro řidiče a spolujezdce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám