Hlavní obsah

Citroën přestavěl Spacetourer na stylový obytňák

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový koncept od dvojitého šípu se jmenuje Citroën Spacetourer The Citroënist. Mezi přestavbami dodávek na obytné vozy zaujme především svým funky pojetím, jak je u dnešních citroënů zvykem.

Foto: Citroën

Citroën Spacetourer

Článek

Těžko říct, jestli Citroën novým konceptem naznačuje dobrodružnou verzi pro sériovou výrobu, nebo jde prostě jen o designové cvičení. Každopádně v kempu by něco takového určitě poutalo pěknou pozornost.

Zvenčí dostal Spacetourer dvojbarevné lakování s červenými doplňky. Stejný motiv se opakuje i na kolech a v interiéru. Ten je rozšířen pomocí lůžka pod výklopnou střechou. Tedy o klasickou nástavbu, kterou známe z Volkswagenu California či Mercedesu Marco Polo.

Uvnitř dále najdete i obrazovky či sezení se stolečkem. Pohon je standardní. Tedy dvoulitrový diesel o výkonu 150 koní v páru s manuální šestistupňovou převodovkou. Od specialisty, společnosti Dangel, je tu pak pohon všech kol. Spolu se zvýšeným podvozkem by vás tak tato studie v terénu dovezla o poznání dále, i s bicykly a lůžky. Pokud se něčeho podobného dočkáme v sérii.

Více se už v rámci výstavní premiéry dozví návštěvníci autosalonu rekreačních vozů ve francouzském Le Bourget, který se koná od 28. září do 6. října.

Reklama

Související články

Před 100 lety vyrobil Citroën první auto

André Citroën představil svůj první vůz 4. června roku 1919. Úspěšný průmyslník s nizozemskými kořeny se vrhl do světa aut po hlavě, k čemuž mu pomohl...

Výběr článků

Načítám