Hlavní obsah

Chystaný Range Rover Sport natočen při testech na Nordschleife

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilovým špionům u severní smyčky německého Nürburgringu, tedy Nordschleife, se podařilo natočit Range Rover Sport nové generace, a to zřejmě rovnou ve vrcholné verzi SVR.

Foto: LL, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Druhá generace menšího z velkých Range Roverů je na trhu už od roku 2013, na nové vydání je tedy ideální čas. Dorazí v příštím roce a video maskovaného prototypu leccos naznačuje.

Novinka se pochopitelně bude držet zavedeného designového jazyka s typickou hranatou přídí i ikonickou střešní linií. Stejně jako useknuté zádi s relativně dlouhým zadním převisem. Očekávat lze například zúžení světlometů nebo digitálně pojatý interiér.

Vůz na záběrech nicméně zaujme svým zvukem a čtyřmi výfuky v zádi. Podle všeho jde o vrcholnou verzi SVR, která tak nejspíš zůstane v nabídce. A co víc, v dnešní emisně sešněrované době překvapí, že se z koncovek line osmiválcový doprovod.

Z jakého motoru přesně, je ovšem otázkou. Dlouholetou službu může dále poskytnout stávající pětilitr s kompresorem, který dnešnímu SVR dodává 575 koňských sil. Stejně tak se ovšem mluví o instalaci 4,4litrového agregátu s dvojitým přeplňováním turbodmychadly. Ten je dobře znám ze silných BMW.

Při natáčení nové bondovky padlo i několik Range Roverů SVR za miliony

AutoMoto

Rovněž další agregáty civilních verzí v čele s mild-hybridními šestiválci mohou pocházet od BMW. O takovém obnovení spolupráce mezi automobilkami se ostatně mluví už několik let.

Očekává se rovněž brzká premiéra klasického, velkého Range Roveru. Stejně jako nový Range Rover Sport má využít nové, lehčí hliníkové platformy MLA, se kterou měl debutovat elektrický Jaguar XJ nové generace. Ten byl ale zrušen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám