Hlavní obsah

Defenderů bude celá řada, Land Rover má chystat vrcholný model na základech Range Roveru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský Land Rover má dále rozšiřovat řadu Defender, ze kterého už nebude jen samostatný offroad o několika délkách. Podle informací britského Autocaru se má chystat i vrcholný model na platformě velkého Range Roveru.

Foto: Land Rover

Land Rover Defender 110

Článek

Land Rover má své současné portfolio ve třech základních řadách. Praktická podznačka Discovery má dva modely, Range Rover dokonce čtyři. I Defender má čekat podobný osud.

Ostatně už stěžejní novodobý off-road má verzi s krátkým a dlouhým rozvorem, chystá se ještě delší sedmimístná varianta, spekuluje se i o pick-upu. To je v principu stále stejné auto, jenže Britové chtějí se známým jménem vykročit i do většího segmentu luxusních SUV.

Podle Autocaru k tomu má pomoci platforma MLA, na které bude stavět příští generace Range Roveru a Range Roveru Sport.

Land Rover Defender Bond odkazuje na agenta 007 a odkládaný film

AutoMoto

Vzniknout tak má luxusní SUV obdobných rozměrů a s pohony na benzin i elektřinu, ale s větším důrazem na schopnosti v těžkém terénu. Naopak ve srovnání s klasickým novodobým defenderem má být schopnější na silnici a hýčkat posádku vytříbenějším interiérem.

Paleta motorů má zahrnovat 3,0litrové zážehové a vznětové šestiválce v kombinaci s mild-hybridní a plug-in hybridní technologií a případně i výkonovou osmiválcovou variantu. Plně elektrická verze by také mohla soupeřit s Mercedesem EQG, který se nedávno ukázal v předprodukční formě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám