Hlavní obsah

Caddy California je nejmenším obytným vozem od Volkswagenu

Novinky, Milan Lažanský

Volkswagen Caddy letos dorazil v nové generaci. Poprvé se připojí do rodiny California. Výklopnou střechu jako u větších modelů však nečekejte, nejmenší člen si musí poradit jinak.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Caddy California

Článek

Caddy už v minulé generaci nabízel spací úpravu, tehdy si říkal například Beach. Ovšem „bydlíkové” úpravy se v nové generaci posunuly už na takovou úroveň, až si nejmenší užitkový vůz Volkswagenu zaslouží vstup do rodiny zvané California.

První jízda s Volkswagenem California 6.1: Trocha digitalizace do toho kempování

AutoMoto

Pod modely Grand California postaveném z Crafteru a prostřední Californiaz Multivanu se nejmenší člen řadí jako jediný bez vyklápěcí střechy s lůžkem. Dodatečný prostor je řešen stanem, který navazuje na vnitřní prostor kompaktní dodávky.

Stan se postaví do písmene L, uvnitř vůz nabízí lůžkovou úpravu pod prosklenou střechou. Boční a čelní okna lze zastínit. Ve spodní části zavazadelníku najdete plynový sporák a úložné prostory. Schová se sem i kempinková souprava se dvěma židlemi a stolkem.

SPECIÁL: Roadtrip po Česku

Speciály

Novinka bude k mání ve dvou délkách o 4501 či 4853 milimetrech. Na výběr bude dvoulitrový turbodiesel o výkonu 74 či 120 koňských sil. Pokud budete chtít kempovat co nejdále od civilizace, hodí se i příplatkový pohon všech kol.

Prodej nového Caddy California odstartuje na evropských trzích ještě letos, cenu zatím Volkswagen nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám