Hlavní obsah

Britská hrdost stranou? Bentley speciálním kabrioletem oslavuje Bavorsko

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mulliner je speciální divize britské značky Bentley, která vytváří auta na míru pro zákazníky. Občas si také střihne nějakou tu speciální edici, kterou připraví a postaví na nějaké speciální téma. Tentokrát je to unikátní vůz - kabriolet - oslavující německé Bavorsko.

Foto: Bentley (3x)

Bentley Continental GT Bavaria Edition

Článek

Autorem speciálního vozu s názvem Bentley Continental GT Bavaria Edition je sám šéf divize Mulliner Stefan Sielaff. Proč Bavaria?

Vždyť Německo a hlavně Bavorsko patří mezi nejdůležitější odběratele značky. Bavorsko je nádherná země plná automobilů. Vždyť centrálu tu mají BMW i Audi. Auto bude představeno a prodáváno jedině v autosalonu v Mnichově.

Foto: Bentley

Přístrojová deska nenese kilogramy vzácných dřev

Co je na něm tak zvláštního? Především jednoduchost, až strohost. Tohle není vůz, který by vyčníval nějakými divokými kreacemi barev nebo výbavy.

Němci si na tohle nepotrpí. Ti vyžadují jednoduchost, kvalitu, luxus. A tak je Bavaria Edition v čisté bílé barvě s originálními dvaadvacetipalcovými koly. Ta jsou posazena na sníženém podvozku, aby vynikl sportovní duch auta.

Foto: Bentley

Modrobílá vlajka je na karoserii i na sedadlech

Kabriolet je na poměry značky strohý i v interiéru. Přístrojová deska je obložena leštěným hliníkem. Sedačky jsou černé a na jejich opěrkách hlav je pak vetknutá modrobílá bavorská vlajka.

Zatím není jasné, jestli bude Bavaria Edition autem pouze pro jednoho zákazníka, nebo jestli Mulliner připraví více kusů (když už se jmenuje Edition). To se dozvíme až při představení auta v mnichovské prodejně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám