Hlavní obsah

BMW chystá další crossover. Zadní kola má pohánět jen elektricky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW je ve finální fázi přidávání nového malého crossoveru do své nabídky. Uvádí to britský web Auto Express. Základem podvozku má být přední pohon a vůz má nabídnout spalovací motor i elektrickou verzi.

Foto: BMW

BMW X2 (ilustrační foto)

Článek

Jeden by řekl, že když Volkswagen přidává do nabídky další model ke svým několika malým SUV, trochu to přehání. Jenže v tom není sám - BMW chce podle Britů do své nabídky také přidat další malý crossover.

Pokud přemýšlíte, jestli se bude jmenovat X1,5 nebo X2,5, když celé číslovky u písmene X má BMW už obsazené až do sedmičky, nejste sami. Má to ale být jinak - Britové hovoří o provizorním jméně Urban X.

Foto: Marek Bednář, Novinky

BMW X2

Po stránce techniky to má být celkem jednoduché - základem má být platforma UKL2, která podpírá modely X1 i X2. Má být připravená na elektrifikaci od mild-hybridu s 48V technikou po kompletně elektrickou verzi s dojezdem delším než 386 km. Pohon všech kol má být realizován elektromotorem na zadní nápravě, podobně jako u modelu 225xe, který také stojí na platformě UKL2.

Proč BMW něco takového dělá? Není sedm SUV a crossoverů v různých verzích už hodně? Je, ale právě proto automobilka chce přidat nové - v první půlce roku tvořila tahle auta 45 % všech prodejů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám