Hlavní obsah

Volkswagen nemá dost. Připravuje další crossovery

Novinky, fra, mb

Zdá se, že se automobilce Volkswagen zalíbily SUV a crossovery natolik, že se rozhodla na nich stavět většinu svého výrobního programu. Plány počítají s dalším maličkým crossoverem, který bude v nabídce od roku 2022.

Foto: Volkswagen 2x

Volkswagen Taigun (2012, koncept)

Článek

T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touareg - jeden by řekl, že pět zástupců třídy SUV bude Volkswagenu na evropských trzích stačit, ale není tomu tak. Automobilka podle webu Wards Auto připravuje další kousek, který se má představit v roce 2021.

Vůz by měl stát na základu Volkswagenu Polo, takže bude mít za základ všudypřítomnou platformu MQB. Vzhled má stavět na konceptu Taigun z roku 2012. Samozřejmě bude lehce zmodernizován, aby odpovídal současnému designovému jazyku značky.

Po stránce pohonu asi nemůžeme očekávat 4x4, ale podle nejmenovaného zdroje webu Motor1 má novinka být hybridní nebo čistě elektrická. To je pochopitelné, malé a lehké auto s levným základem může být schůdnou cestou k elektrickému městskému vozítku. Výroba nového crossoveru má probíhat v Landabenu, na předměstí španělské Pamplony.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tharu je model pro Čínu, ovšem na jeho variantu s názvem Tarek se můžou těšit i v Americe.

Ovšem, pořád to není všechno, co Volkswagen stran crossoverů celosvětově chystá. Továrna v mexické Pueble, kde nedávno skončila výroba modelu Beetle, bude také stavět auto téhle třídy.

Dostane název Tarek a bude to varianta čínského modelu Tharu, určená pro americké trhy. Tharu sdílí vnitřnosti se Škodou Karoq a Seatem Ateca a v Číně se prodává jen s benzínovými motory a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám