Hlavní obsah

BMW bude montovat automobily Mini v Indii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW plánuje ještě do konce letošního roku začít vyrábět modely Mini v závodě v indickém městě Čennaí. Podle automobilky je rozhodnutí součástí její strategie, která počítá s přesunem výroby blíže k zákazníkům.

Foto: Mini

Mini Countryman (2013)

Článek

BMW začalo prodávat model Mini v Indii v loňském roce. Celkem zde prodalo 300 těchto vozů. Celosvětově se prodej Mini loni zvýšil o 5,8 procenta na rekordních 301 526 vozů. Mini se v současnosti vyrábí v Británii a Rakousku. Závod BMW v Čennaí nyní vyrábí několik modelů BMW určených pro indický trh.

Rozhodnutí ukazuje, že BMW má velkou důvěru v indických trh. Ten má silný potenciál k dalšímu růstu, v současné době zde připadá 1,5 vozu na 100 lidí. Indie patří mezi nejrychleji rostoucí ekonomiky světa.

Prodej aut v Indii v uplynulých letech prudce rostl, v poslední době se však situace výrazně změnila. Zpráva indického svazu výrobců aut minulý týden ukázala, že prodej aut za rok do konce března klesl o 6,7 procenta a zaznamenal první pokles za deset let. Pokles prodeje přiměl některé domácí značky snížit výrobu a ceny.

Analytici upozorňují, že BMW díky přesunu výroby nebude muset platit dovozní cla. Cla na dovezená auta v Indii činí 100 procent, pokud však je vůz smontován v Indii z dovezených součástek, cla se neplatí, píše na svých internetových stránkách BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám