Hlavní obsah

Bez dotací levné nebudou. PSA vypustila na český trh tři nové elektromobily

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina výrobců si na nový rok schovávala uvedení nových elektromobilů na trh. Stejně tak se mezi auta do zásuvky poprvé s vážnou tváří pouští i skupina PSA. Objednat lze elektrické sourozence Peugeot e-208 a Opel Corsa-e. Rovněž do Česka přijíždí i lokálně bezemisní crossover e-2008.

Foto: Koláž Novinky.cz

Tři elektromobily PSA přicházejí na český trh.

Článek

Nová kompaktní modulární platforma CMP otevírá novou etapu skupiny PSA, co se elektromobility týče. Jsou na ní postaveny novinky Peugeot 208 a 2008 a také Opel Corsa.

Obě značky nabízejí své novinky v akčních cenách. Aktuálně nejlevněji vychází Corsa-e ve výbavě Edition za 739 990 korun. Dále jsou na výběr ještě varianty Elegance a GS Line.

První jízda s novým Peugeotem 208: Malé auto nikdy nepůsobilo luxusněji

AutoMoto

Peugeot e-208 koupíte za akčních 810 tisíc korun ve výbavě e-Allure. Ve verzi e-GT pak přijde na akčních 895 tisíc. Crossover e-2008 stojí v základu e-Allure 840 tisíc, následují verze e-GT Line za 880 tisíc a vrcholné e-GT od 925 tisíc korun.

Foto: Peugeot

Nabíječka o výkonu 11 kW má dobít baterii za pět a čtvrt hodiny.

Ve všech případech jde o podobnou techniku. Elektromotor pohánějící přední nápravu má 100 kW (136 k) výkonu a točivý moment 260 N.m. Baterie má kapacitu 50 kWh.

Nový Opel Corsa kompletně odhalen

AutoMoto

Dle protokolu WLTP má Corsa-e dojezd až 337 kilometrů, Peugeot e-208 pak 340 kilometrů, e-2008 pak zvládne 310 kilometrů. Pro všechny platí i specifické české výhody, tedy značka s písmeny EL. Ta umožňuje bezplatné parkování v pražských zónách a bezplatnou jízdu po tuzemských dálnicích. Ovšem zvýhodnění, které by stlačilo cenu elektromobilu, u nás na rozdíl třeba od Slovenska neexistuje.

Na stejných základech stojí také elektrická verze DS 3 Crossback E-Tense. Čtvrtý do party na český trh přibude rovněž letos, ceny ale zatím nejsou známy.

Foto: Opel

Opel Corsa-e

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám