Hlavní obsah

Bentley slaví 70. výročí designového oddělení, nabídne výjimečné retro odstíny laku

Oddělení designu v britské automobilce Bentley slaví výročí 70. let existence. V rámci oslav pak společnost představuje hned čtveřici speciálních laků, které už dříve použila.

Foto: Bentley

Bentley Flying Spur v barvě laku Sage Green

Článek

Členové současného týmu designérů se proto podívali zpět do archivů a v rámci oslav představili čtyři speciální laky, které si budou moci zákazníci objednat u příležitosti oslav výročí.

Vrchol vlajkové limuzíny. Bentley Flying Spur dostal verzi Mulliner

AutoMoto

V továrně Crew vybral tým Mulliner patnáct barev, například se jedná o šedou Dove Grey, Claret, bílou Old English White či modrou Oxford Blue. „Jsou to barvy, které nezestárnou, podtrhují překrásné tvary a křivky a jsou připomínkou dlouholetosti a tradice Bentley,“ uvedlo tiskové oddělení automobilky.

Jednou z nejodvážnějších je šalvějová zelená, tedy Sage Green, která pochází z padesátých let.

Foto: Bentley

Bentley s lakem Dove Grey

Všechny tyto laky si budou moci zákazníci objednat už nyní, a to v rámci speciálních výbav Mulliner a Extended. Laky pak reprezentují dlouhou historii značky datující se daleko do minulosti a na svých křivkách je nosily nejslavnější modely Bentley.

Šejk si objednal pět limuzín od Bentley. Teď se netknuté prodávají

AutoMoto

Jedním příkladem za všechny může být například lak Claret, který má podle výrobce vyzařovat teplo a také pevnost. Možná proto ho Bentley použilo například na Golden Jubilee Benley, kterým velmi ráda jezdí britská královna Alžběta II. i další členové královské rodiny. Právě tento lak se totiž aplikuje na všechny Bentley pro královskou rodinu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám