Hlavní obsah

Audi Le Mans quattro stvořeno k vítězství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/FRANKFURT NAD MOHANEM

Ingolstadtská automobilka na autosalón ve Frankfurtu nad Mohanem přivezla studii supersportovního vozu Audi Le Mans quattro. Jedná se o automobil se závodním duchem o čemž svědčí nejen výkonná pohonná jednotka, ale i design exteriéru a interiéru.

Foto: Město Ostrava

Nové značení

Článek

Audi se v konceptu Le Mans rozhodla vytvořit civilní závodní vůz odvozený od úspěšných sportovních speciálů R8, které mají na kontě trojnásobné vítězství ve nejznámějším vytrvalostním závodě na světě 24 hodin Le Mans.

Linie vozu plně dokládají příslušnost této studie do rodiny automobilů se spojenými kruhy na kapotě. V oblých rysech předních partií vozů jsou lehce rozpoznatelné modely Audi TT či studie ze Ženevy Nuvolari quattro GT.

:. Audi Le Mans quattro

Pohledný vůz s rozměry (š/d/v) 1900/4370/1250 mm nenechá nikoho na pochybách o ideálních předpokladech pro excelentní sportovní výkony. Rozvor 2650 mm pak nabízí prostorný interiér a ponechává dostatek místa pro do V podélně uložený desetiválec biturbo s přímým vstřikováním paliva FSI. K dobrým jízdním vlastnostem přispívá i váha vozu, která je 1530 kg.

Dvoumístný sportovní vůz je poháněn pětilitrovým desetiválcem o výkonu 449 kW při 6800 otáčkách za minutu. Maximální točivý moment je dosažen již při 1750 otáčkách za minutu. Převod rychlostí zajišťuje sekvenční šestistupňová převodovka. Z nuly na stovku Audi Le Mans Quattro vystřelí za 3,7 vteřiny.

:. Závodní speciál Audi R8

Letošní závod 24 hodin Le Mans skončilo Audi R8 s posádkou Ara, Werner a Magnussen až čtvrté se ztrátou sedmi kol na první posádku Smith,Capello a Kristensen na voze Bentley. Kristensen si tak připsal čtvrté vítězství v řadě. Předchozích třech prvenství dosáhl právě s Audi. Poprvé automobilka vstoupila do vytrvalostního závodu v roce 1999 s vozy R8R. A hned první účast proměnila v třetí a čtvrté místo.

Reklama

Související články

S line pro Audi

Ještě více sportovního ducha, osobitosti a exkluzivity - to je motto pěti nově zaváděných paketů S line připravených pro modelové řady Audi A2, A3, A4, A6...

Technologie Audi A8 pod lupou

Nový model Audi A8 je v mnoha ohledech skutečně výjimečným vozem, avšak jeho snad nejcharakterističtějším prvkem je unikátní prostorový rám (ASF) Audi Space...

Výběr článků

Načítám