Hlavní obsah

Aston Martin představil nový vůz bez střechy. Oslavuje výročí zakázkové výroby

Britský Aston Martin představil zcela nový model DBR22, který odkazuje na divizi Q, specializující se na zakázkovou výrobu a závodní tradice značky. Novinka se představí divákům na výstavě v kalifornském Monterey.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DBR22

Článek

Úchvatné kalifornské město na břehu pacifického oceánu Monterey je jako každoročně dějištěm akce Monterey Car Week, která je vždy svědky těch nejluxusnějších vozů světa. Aston Martin si tak pro tuto příležitost připravil skutečný skvost.

Aston Martin má nové logo. Taková je jeho stoletá historie

AutoMoto

Model DBR22 je dílem divize Q, která se inspirovala u závodního speciálu DB3S a DBR1. Zároveň luxusní oddělení Aston Martin, jenž se zabývá zakázkovou výrobou oslavuje modelem své desáté výročí vzniku.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DBR22

DBR22 dostalo překrásnou hladkou karoserii, jednadvacetipalcová kola a otevřený kokpit bez čelního skla. V kabině pak Aston Martin volil jednoduchost, kůži a karbon, Ten pak ostatně použil i na některé části karoserie. Inženýři také na některé díly využili technologii 3D tisku, především kvůli snížení hmotnosti.

Do dražby míří Bondův Aston Martin, který vlastnil Sean Connery

AutoMoto

Novinka má ale co nabídnout i co se výkonu týče. Pod kapotou je totiž dvanáctiválcový motor s objemem 5,3 litru s výkonem 715 koňských sil a 753 Nm točivého momentu. Vůz dosahuje nejvyšší rychlosti 319 km/h. Autu nechybí například adaptivní tlumiče.

Podle informací britského Autocaru automobilka postaví jen deset kusů pro nejváženější zákazníky, odhadovaná cena přesahuje 40 milionů korun za jedno auto.

Reklama

Související témata:

Související články

McLaren, Aston Martin a Morgan mají nové šéfy

Někdejší šéfové výrobců italských supersportů pronikají do britských konkurenčních značek, může se zdát ze zpráv o změnách ve vrcholovém managementu značek...

Výběr článků

Načítám