Hlavní obsah

Do Aston Martinu významně investuje miliardář Stroll, zařídí tým ve Formuli 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konsorcium kolem miliardáře Lawrence Strolla koupilo 16procentní podíl v automobilce Aston Martin. Stává se tak spolumajitelem britského výrobce supersportů. A dopad to bude mít i ve světě Formule 1.

Foto: Aston Martin

Aston Martin (Ilustrační foto)

Článek

Za 182 milionů liber, tedy v přepočtu téměř 5,5 miliardy korun, se Lawrence Stroll ujal značné části slavného Aston Martinu. V pátek ráno o tom jako první informoval britský Autocar s odvoláním na londýnskou burzu.

První SUV od Aston Martinu konečně shodilo maskování

AutoMoto

Stroll se také stane předsedou představenstva. Penny Hughes ve své funkci podle BBC skončí.

Dalších 318 milionů liber (9,5 miliardy korun) hodlá Aston Martin získat příští měsíc prodejem dalších akcií svým akcionářům. Strollův podíl by po dokončení tohoto plánu mohl stoupnout až na 20 procent, píše list Financial Times.

Cena akcií společnosti Aston Martin, která se nyní potýká s poklesem prodeje, se po oznámení dohody zvýšila až o 30 procent. Automobilka se v loňském prvním pololetí propadla do ztráty 78,8 milionu liber, zatímco o rok dříve hospodařila se ziskem 20,8 milionu liber.

Aston Martin poutal na elektrický Rapide pět let. Skončí dříve, než se začal prodávat

AutoMoto

Šedesátiletý Kanaďan Lawrence Stroll je v současnosti také majitelem stáje Formule 1 Racing Point UK a otcem závodního jezdce Lance Strolla. Podle Autocaru z nové dohody vyplývá, že se Strollův tým od sezony 2021 přejmenuje na Aston Martin. Britská značka dosud v královně motorsportu figurovala jako sponzor týmu Red Bull F1.

Co se automobilů na silnice týká, prioritou pro Aston Martin by v příštích měsících mělo být uvedení SUV DBX, očekávaného kasovního trháku.

Foto: Profimedia.cz

Lawrence Stroll

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám