Hlavní obsah

Americké svaly se vrací: přichází modernizovaný Ford Mustang

Novinky, maž

Po sérii fotografií detailů Ford konečně zveřejnil snímky, na kterých je i něco vidět. Ford Mustang modelového roku 2010 se na první pohled příliš nezměnil, podrobnější zkoumání ale odhalí několik novinek. Není podstatné, zda to budeme brát jako důkladný facelift nebo jako zcela nový model, důležité je, že americká legenda se vrací na silnice.

Článek

Ford Mustang je v automobilovém světě pojem – tenhle americký sporťák se začal vyrábět v roce 1964 a jde o jedno z nejúspěšnějších aut s logem Ford. Po celém světě se všech jeho generací prodalo na 9 miliónů kusů.

Oproti verzi z roku 2004 není rozdílů mnoho, přesto se nějaké najdou. Inovovaná verze má menší světlomety, jinak skloněnou masku chladiče a větší přední nárazník. Vzadu najdete světla s LED diodami.

:. Také v interiéru najdete povedené retro prvky. Foto: Ford

V nabídce jsou klasicky dva benzínové motory – šestiválec a osmiválec. Čtyřlitrový šestiválec má výkon 210 koňských sil a 326 Nm točivého momentu. 4,6 litrový osmiválec má koní 315 a nabídne 441 Nm točivého momentu.

Standardem pro šestiválec jsou 17palcová litá kola, osmiválec dostane osmnáctky. V příplatkové výbavě budou figurovat i kola s velikostí 19 palců. K dispozici je buď pětistupňová manuální převodovka nebo šestistupňový automat.

Ceny ani podrobnější výkony Mustangu zatím Ford nezveřejnil.

:. Mustang má pořád klasické tvary muscle caru. Foto: Ford

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Mustang ve dvou speciálních edicích

Ford se rozhodl uvést na trh hned dva speciální modely Fordu Mustang. První z nich GT-H je vzpomínkou na slavný Shelby/Hertz GT350H "Rent-A-Racer", druhý...

Nejsilnější Mustang všech dob

Před časem představila automobilka Ford koncept Mustang GT500. Jeho 478 koní bylo velkým příslibem pro budoucí nejsilnější model tohoto jména v historii. Jenže...

Brutální Ford Mustang Boss bude

Ford zatím tajil, zda se dostane do výroby další legendární přízvisko Fordu Mustang. Jméno Boss 302 v roce 1969 symbolizovalo brutální sílu, výjimečnost...

Výběr článků

Načítám