Hlavní obsah

Ford Mustang ve dvou speciálních edicích

Novinky,

Ford se rozhodl uvést na trh hned dva speciální modely Fordu Mustang. První z nich GT-H je vzpomínkou na slavný Shelby/Hertz GT350H "Rent-A-Racer", druhý bělostný California Special zase má evokovat slavné stejnojmenné vozy z roku 1968.

Článek

Zářivě bílý California Special je nabízen ve dvou verzích - kupé a kabriolet. Změny na voze jsou přesně ve stylu historického vozu. Bílá karoserie má černý "jazyk" na předním nárazníku a rychlý boční pruh. Také kola dostala nový design po vzoru historického automobilu. Inovací ale prošel výfuk. Jeho naladění je poněkud sytější a má být připraven na instalaci případného doplňkového kitu na zvýšení výkonu. Motor je tradiční vidlicový osmiválec o objemu 4,6 l se třemi ventily na válec.

Druhý vůz je proti California Special jako druhá strana mince. Před čtyřiceti lety totiž půjčovna automobilů Hertz nabízela speciál Shelby GT3250H v černo-zlatém provedení. Stejně tak vypadá i dnešní reminiscence. Zde je však úprav daleko více. Už na první pohled odhalíme větší vystouplý přední nárazník a nová kola. Také mřížka chladiče se posunula až těsně ke světlům a je celá stříbrná s mustangem na kraji.

Výkon motoru si vzala na starost Ford Racing Performance Group. Tato součást koncernu připravuje speciální vozy pro závody a také pro jednotlivé zákazníky, kteří si objednají doplňkové úpravy. Zde byl vyměněn chladič, tlumič výfuku a kolena sacího potrubí. Samozřejmě, že byla přeprogramována i jednotka. Díky tomu se výkon zvedl o 18 kW na 238 kW.  Ford Mustang GT-H je nabízen pouze ve vybraných prodejnách v USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám