Hlavní obsah

Alfa Romeo chystá malé SUV, konkurenta pro Audi Q2 či Mini

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfa Romeo Tonale nebude jediným novým SUV od této značky. Italové půjdou ještě o segment níže, pro Automotive News Europe to potvrdil šéf značky Jean-Phillipe Imparato.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alfa Romeo Stelvio (ilustrační foto)

Článek

Crossovery segmentu B jsou dlouhodobě nejrychleji rostoucí automobilovou třídou. Přesto mezi prémiovými automobilkami lze za plnohodnotného zástupce v současnosti označit jen Audi Q2 či DS 3 Crossback. Podle předchozích zpráv chce ale „cosi pod countrymanem” představit i Mini, své plány má ale i Alfa Romeo.

„Můžu absolutně bojovat proti Mini,” cituje Imparata Auto News. „Prémiovost není otázkou velikosti. Jsem přesvědčen, že má-li být Alfa Romeo bezpečně zisková za 10 let, musí být v největších segmentech na světě,“ řekl.

Chystaná Alfa Romeo Tonale nafocena v maskování hned vedle většího stelvia

AutoMoto

„Potřebuji být v segmentu B-SUV a C-SUV. Být v rohu nepřináší žádné výsledky,” připomíná, že po vrcholným SUV Stelvio ze segmentu D ještě vznikne i model Tonale.

„Segment C-SUV v Evropě je na úrovni kolem 2,5 až 3 milionů vozů ročně. Segment B-SUV znamená 2 miliony. Ať už máte jakýkoli podíl na trhu, z hlediska objemu to má obrovský efekt,“ řekl.

Test Audi Q2 35 TDI po faceliftu: Nejmenší Q umí být dospělé

Testy

Podrobnosti o tomto novém modelu jsou omezené, ale zprávy naznačují, že by mohl být nazván Brennero v odkazu na horský průsmyk v severní Itálii.

Dobře by takovému vozu posloužila kompaktní modulární platforma původně ze skupiny PSA, se kterou se Alfa Romeo a celý koncern FCA spojil do obří skupiny Stellantis. Základ se zkratkou CMP umožňuje například Peugeotu 2008 i zmiňovanému prémiovému DS 3 Crossback spalovací i plně elektrické varianty pohonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám