Hlavní obsah

Stellantis formuje nové designové studio, má mít dosah i mimo koncern

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Stellantis Design Studio vzniká na základě již existujícího Peugeot Design Labu, který ale nenahradí. Kromě vizuální stránky produktů koncernu má nabízet své služby i společnostem mimo něj.

Foto: Stellantis

Stellantis Design Studio

Článek

Obří automobilový koncern Stellantis, který vznikl zkraje letošního roku spojením koncernů FCA a PSA, bude mít vlastní designové studio. Firma to oznámila tiskovou zprávou s tím, že ho povedou Klaus Busse a Arnault Gournac.

Nová organizační složka staví na zkušenostech studia Peugeot Design Lab, které ovšem nezanikne – bude dál pokračovat v práci pod novou hlavičkou studia celého koncernu. Co Stellantis Design Studio, jak se novinka jmenuje, udělá, je, že oproti Peugeot Design Labu rozšíří své aktivity i na další značky koncernu. Tisková zpráva konkrétně zmiňuje Maserati, Jeep, DS a Lancii.

Nedostatek čipů se může táhnout až do příštího roku, tvrdí dva koncerny

AutoMoto

Busse bude hlavou nového studia navíc ke svým povinnostem dohlížet na Maserati a evropskou divizi Jeepu. Gournac, dosavadní šéf Peugeot Design Labu, bude ředitelem pro kreativitu. Spolu povedou studio, které kromě práce v rámci koncernu nabídne své služby také cizím společnostem, jejichž práce souvisí s dopravou, průmyslem či výrobou.

„Když se podívám zpětně na naše portfolio, designéři Stellantisu vytvořili některá z vizuálně nejlákavějších vozidel automobilové historie. Máme v plánu vzít tuto kreativní energii a nabídnout naše schopnosti externím partnerům,” komentoval změnu Gournac.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám