Hlavní obsah

Alfa Romeo chce příští rok zdvojnásobit objem výroby a zaměřit se na jiné zákazníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf britského zastoupení automobilky Alfa Romeo uvedl, že firma bude cílit na novou zákaznickou základnu. Do konce roku 2023 by ráda zdvojnásobila svou produkci. Cestou má být nová image.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale

Článek

Alfa Romeo chce rapidně změnit trh a zákazníky, kterým bude nabízet auta. Cílem je mimo jiné mířit na trhy s větším objemem prodejů, uvedl šéf britského zastoupení Alfy Romeo Damien Dally v rozhovoru pro web Autocar.

Alfa se zkrátka bude ubírat cestou kompaktních SUV, příkladem pak budiž nový model Tonale, který se k prodejcům dostane už v září. Dalším krokem má být také elektrické SUV Brennero, které hodlá společnost představit v roce 2024. Do konce roku 2027 dále značka zcela vyřadí spalovací motory ze svého repertoáru.

Příští Alfa Romeo Giulia má být modelem napříč segmenty

AutoMoto

Damien Dally v rozhovoru také přiznal, že novými zákazníky pro Alfu Romeo budou rodiny a ženy s dětmi. V současnosti přitom podle statistik Alfa nejvíce prodává mužům středního věku.

„Toto je výzva pro Alfu, protože jsme vnímáni jako sportovní značka,“ uvedl Dally, který přiznal, že v rámci nalákání nových zákazníků firma zavedla třeba novou pětiletou tovární záruku.

V rámci transformace na výrobce rodinných vozidel ale Alfa Romeo čelí dalším otázkám od svých tradičních zákazníků. Trápí je například otázka tradičních vozů, tedy sedanů, které Alfa zatím stále vyrábí, ale tvoří spíše menšinu v portfoliu.

„Sedany jsou ale součástí toho, co naše značka vždy byla. Trh se od sedanů možná vzdaluje, ale my jim stále věříme,“ řekl Dally.

Dodge chystá SUV Hornet. Mělo by stát na základech Alfy Romeo Tonale

AutoMoto

Dally také přiznal, že do konce příštího roku hodlá společnost zdvojnásobit své výrobní kapacity, protože očekává zvýšený zájem v souvislosti s rozšířením nabídky. V budoucnosti ale údajně Alfa nezanevře ani na sportovní vozy. Podle jeho slov by mohla společnost například vyvíjet limitované edice sportovních vozů s cenou okolo deseti milionů korun za kus.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám