Hlavní obsah

Alfa Romeo chystá několik větších modelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíže nespecifikovaný počet větších SUV má přijít na trh do roku 2027. Od toho roku chce Alfa Romeo prodávat v Evropě jen elektromobily, takže je pravděpodobné, že právě elektřina bude chystaná SUV pohánět.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Alfa Romeo (ilustrační foto).

Článek

Italská značka Alfa Romeo ve své nabídce teprve nedávno přivítala nové malé SUV s názvem Tonale a už nyní se šéf značky Jean-Philippe Imparato zmínil o tom, že nabídka vozů poroste i na druhou stranu velikostního spektra. Jinými slovy, automobilka chystá větší modely, kterými by útočila na prodeje například BMW X5, X6 a X7. Imparato to uvedl v rozhovoru s nizozemským magazínem Autoweek.

Není to poprvé, co Imparato mluví o dalších SUV v nabídce. Dosud ale hovořil jen o modelu menším než Tonale, tentokrát poprvé zmiňuje větší auta. Nenabídl o nich ovšem žádné další detaily – až na to, že mají přijít na trh do roku 2027.

Test Alfy Romeo Stelvio QV: Má své mouchy, ale bude vás bavit

AutoMoto

Co je bude pohánět, šéf Alfy specificky neřekl. Již dříve se ale koncern Stellantis rozhodl, že od roku 2027 bude Alfa Romeo prodávat jen bateriové elektromobily, takže asi není moc o čem spekulovat co do zdroje energie. O výkonech či kapacitách baterií nicméně není známo zatím nic.

Imparato se také nechal slyšet, že plánuje expanzi na čínský trh. Právě tam je hlad po velkých autech, takže očekávejme prodeje nových modelů i – či snad spíše zejména – tam.

Reklama

Související články

Alfa Romeo představuje kompaktní SUV Tonale

Italská prémiová automobilka ze skupiny Stellantis vstupuje do populárního segmentu kompaktních SUV. Alfa Romeo Tonale je zároveň prvním plug-in hybridním...

Výběr článků

Načítám