Hlavní obsah

Dodge chystá SUV Hornet. Mělo by stát na základech Alfy Romeo Tonale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Dodge patřící pod obří konglomerát Stellantis potvrdila přípravy nového SUV s názvem Hornet. Vůz by měl mít premiéru během letošního roku a firma ho údajně vybuduje na základech Alfy Romeo Tonale.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale

Článek

Se zprávou o novou modelu od legendární americké automobilky přišel web Detroit Free Press, kterému informace potvrdil generální ředitel značky Dodge Tim Kuniskis. Uvedl, že nové SUV s názvem Hornet bude debutovat během letošního roku.

Alfa Romeo představuje kompaktní SUV Tonale

AutoMoto

Hornet, tedy v překladu do českého jazyka „sršeň“, údajně dorazí se základy z nedávno představeného italského crossoveru Alfa Romeo Tonale. Obě společnosti patří do velkého konglomerátu Stellantis a Dodge už nedávno první maskované snímky Hornetu vypustil. Z nich je patrné, že jsou si obě auta až nápadně podobná.

V loňském roce se už o Hornetu rovněž mluvilo, a to v souvislosti s možností, že by mu Dodge dal pod kapotu plug-in hybridní motor. Tonale tuto možnost dostalo a otázkou je, zde jej budou Američani následovat.

Elektrický muscle car od Dodge má vydávat zvuk, který si neumíme představit

AutoMoto

Kuniskis uvedl, že věří v premiéru na konci letošního srpna. Přesné datum ale novinářům nesdělil. Pro Dodge to ale bude bezesporu významná premiéra, protože posledním zcela novým modelem bylo před více než deseti lety velké SUV Durango.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám