Hlavní obsah

Abarth 695 Esseesse přijíždí v limitované edici, je odlehčený a přiostřený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrá „pětistovka” od Fiatu zhubla o 10 kg a díky nastavitelnému spoileru může mít až o 42 kg větší přítlak. K mání bude ve dvou barvách, z nichž každé vznikne jen 695 kusů.

Abarth 695 EsseesseVideo: Abarth

 
Článek

Nabídka italské značky Abarth, dvorního úpravce automobilky Fiat, se rozrostla o novou a vylepšenou inkarnaci modelu 695 Esseesse. Vznikne ovšem jen ve 1390 exemplářích - 695 jich bude černých a druhých 695 šedých - takže zájemci by si měli pospíšit.

Co za své peníze, jejichž potřebné množství zatím nebylo oznámeno, dostanou? Pod kapotou zůstává čtrnáctistovka o 180 koních a 250 newtonmetrech, díky níž vůz zvládne zrychlit na stovku za 6,7 sekundy a maximálka je až 225 km/h. Kapota je ovšem hliníková pro úsporu hmotnosti; nové esseesse je o 10 kg lehčí než dřív.

Foto: Abarth

Abarth 695 Esseesse

Foto: Abarth

Zadní spoiler je nastavitelný v rozsahu 0-60°.

Z dalších velkých úprav zmiňme výfukový systém značky Akrapovič a nastavitelný spoiler na konci střechy, kterým můžete buď zvýšit přítlak, a to až o 42 kg v rychlosti 200 km/h, anebo naopak snížit odpor vzduchu, abyste dosáhli oné maximálky 225 km/h.

V interiéru je z karbonových částí obložení největší novinkou nápis „One of 695”, česky „Jeden z 695”, a to na opěradlech sportovních sedadel. Kromě toho tu najdeme infotainment se sedmipalcovou obrazovkou, který má vlastní navigaci, ale zvládá i Android Auto nebo Apple CarPlay.

Foto: Abarth

Všimněte si nápisu pod průvlakem pro vícebodové pásy - slouží jako plaketka připomínající speciální edici.

Model je inspirovaný někdejším 695 Esseesse z roku 1964, který díky zvýšení objemu motoru na 690 ccm a výkonu na 38 koní zvládal rychlost 140 km/h. Tehdy měl na kapotě písmena SS a jejich přepis „esseesse” na palubní desce. Vzniklo jich pouze tisíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Jméno nového Fiatu navrhli fanoušci

Fiat dal poněkud netradičně hlasovat o názvu svého klíčového crossoveru pro trh v Latinské Americe. Fanoušci automobilky se překvapivě jednoznačně shodli na...

Výběr článků

Načítám