Hlavní obsah

5 nejbezpečnějších aut roku 2021

Organizace Euro NCAP, která dlouhodobě zaštiťuje testování bezpečnosti nových modelů a hodnotí je body a hvězdičkami, zveřejnila seznam nejbezpečnějších vozidel rozdělených do segmentů v minulém roce.

Foto: Euro NCAP

Škoda Fabia - náraz celou přídí do pevné překážky.

Článek

Výběr nejbezpečnějších automobilů za uplynulý rok se pro organizaci Euro NCAP stal již tradicí a pro automobilky je zase umístění na předních příčkách prestiží.

Hodnotitelé ale nevybírají jednoho úplného vítěze, nýbrž více vozidel podle segmentů.

Nové crash testy: Fabia má pět hvězd, Renault Zoe žádnou a nejlevnější elektromobil jen jednu

AutoMoto

V kategorii luxusních vozů zvítězil Mercedes EQS, v segmentu velkých SUV Škoda Enyaq iV, v malých vozidlech Škoda Fabia, mezi malými rodinnými vozidly Toyota Yaris Cross a v kategorii malých SUV Nissan Qashqai.

Velký úspěch tedy zaznamenala automobilka Škoda Auto, která je mezi vítězi zastoupená hned dvakrát, což se jí v minulém roce povedlo jako jediné společnosti na světě. Elektrický Enyaq získal hodnocení 86 % a Fabia 78 procent.

Triumf pro Ford, Hyundai i Toyotu. Dostaly pětihvězdičkové hodnocení v nárazovém testu

AutoMoto

Poprvé v historii pak Euro NCAP vyhlásilo i vítěze kategorie „Best in class“, kde se proti sobě postavila čistě elektrická auta napříč segmenty.

Podle organizátorů totiž taková kategorie pomůže těm, kteří auto vybírají kvůli bezemisnímu pohonu, a ne kvůli velikosti. V této kategorii triumfoval již zmiňovaný Mercedes EQS.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám