Hlavní obsah

Mustang GT-H i pro soukromé zákazníky

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dubnu představil americký Ford speciální edici modelu Mustang v černo-zlatém podání. Ten byl určen stejně jako historický předchůdce pouze pro půjčovnu Hertz. O Mustang GT-H je však takový zájem, že se začne vyrábět i pro standardní prodej.

Článek

Ford vyrobil před čtyřiceti lety vůz GT350-H pro autopůjčovnu Hertz, která byla jeho dlouholetým partnerem. Ty byly velmi žádaným zbožím, protože na silnicích nic podobného nejezdilo. [celá zpráva]

Jenže uběhly roky a Ford s novým Mustangem připravil další takový speciál. Jeho vidlicový osmiválec o objemu 4,6 l má zvýšený výkon na 238 kW při 5750 ot./min a točivý moment získal dalších 13 N.m (nyní 447 N.m). Výkon je přenášen na zadní nápravu přes zkrácený stálý převod 3,55:1.

Na manažerském semináři v Traverse City se však objevila informace, že tentokrát pět set kusů nebude určeno pouze pro Hertz. Dostat by se k vozům měli zájemci i vlastní cestou. Limitovaná série s plaketami s podpisem Carola Shelbyho na karoserii bude nabízena i pro soukromé osoby. Do prodeje přijde příští rok.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford Mustang ve dvou speciálních edicích

Ford se rozhodl uvést na trh hned dva speciální modely Fordu Mustang. První z nich GT-H je vzpomínkou na slavný Shelby/Hertz GT350H "Rent-A-Racer", druhý...

Výběr článků

Načítám