Hlavní obsah

Nejluxusnější sedan na světě: DiMora Natalia

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejluxusnější limuzíny na světě už nebudou nosit jméno Roylls-Royce či Maybach. Zanedlouho by se snad měl objevit další vůz, který je všechny strčí do kapsy. Z kalifornského Palm Springs oznámila firma DiMora, že postaví nejluxusnější a technicky nejvyspělejší automobil, který kdy spatřil světlo světa.

Článek

Model Natalia je zatím pouze na počítačových harddiscích. Ale díky velké propagaci jsou už nyní některé vozy objednány. Důvod je jasný - tyto automobily jsou něčím dosud nevídaným v sériové produkci. Natalia, jak se vůz bude jmenovat, poskytne především tolik elektroniky, že bude zapotřebí padesát výpočetních jednotek, aby všechno uhlídali. V základní výbavě se totiž objeví jak speciální elektromagnetické pružení, ale i head-up displej, infračervené noční vidění, satelitní navigace a připojení na internet, velkoplošné televizory, telefony, elektrochromaticky zatmavitelná okna či lak karoserie s barvou závislou na teplotě.

Jako pohonná jednotka bude aplikována další specialita - vidlicový šestnáctiválec o objemu 14 litrů a s výkonem 1200 koní. Jak už je dnes obvyklé, i tento gigant bude mít vypínatelné válce podle zatížení. Cena vozu je naplánována na dva milióny dolarů, ale může se vzhledem k všem technologickým novinkám klidně zvednout.

Reklama

Výběr článků

Načítám