Hlavní obsah

Volkswagen Scirocco půjde do výroby

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná že se to zdá neuvěřitelné, ale do výroby se skutečně dostane nový Volkswagen Scirocco. "Na každém šprochu..." říkávaly naše maminky a jak je vidět, stále je to pravda. Už rok se spekuluje nad tím, jestli nakonec skutečně přijde a nyní je vše potvrzeno.

Článek

Postavit další modelovou řadu, která nemá zaručen úspěch a bude určena pro užší skupinu zákazníků, je vždy risk. Proto se v centrále Volkswagen vedly dlouhé boje mezi ekonomickými řediteli a zastáncem vývoje Wolfgangem Bernhardem (kdysi velkou hvězdou Chrysleru). Nakonec tento bojovník a zastánce inovací prosadil svou, takže v roce 2008 (možná 2009) přijde na trhy konkurent a přitom sourozenec nového Audi TT.

Scirocco totiž s ním bude sdílet podlahovou skupinu a pravděpodobně i některé další části. Motory ale budou typicky volkswagenovské - zážehová přeplňovaná čtrnáctistovka TSI [celá zpráva] či přeplňovaný dvoulitr TFSI z Golfu GTI. Nelze však vyloučit ani jeho atmosférickou verzi.

Vůz by měl podle prvních odhadů nést i čím dál více oblíbený turbodiesel, který však již bude zcela nový a se současnými typy nebude mít nic společného. Koncern Volkswagen totiž postupně přechází na vznětové agregáty se systémem common rail a upouští od systému čerpadlo-tryska. Důvodem je příliš tvrdý chod a náročnost přizpůsobit agregáty ekologickým normám.

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen možná vyvine pro Chrysler kompakt

Reinhard Jung, jeden z manažerů automobilky Volkswagen oznámil, že koncern vyvíjí pro DaimlerChrysler kompaktní vůz, který by se měl prodávat v jak USA,...

Volkswagen Eos poprvé v Česku

Po více než miliónu kabrioletů VW značek Brouk, Karmann Ghia, Golf a New Beetle vyrazil v květnu 2006 na evropské trhy nový model Eos. Jde o první sériově...

Výběr článků

Načítám