Hlavní obsah

Batmobil na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V USA je možné téměř všechno. Například i to, že si zde můžete koupit Batmobil. No není to ten pravý z filmu s Michaelem Keatonem z roku 1989, ale jedná se o velmi dobrou kopii. A kde si ji můžete pořídit? Stačí 50 000 dolarů a můžete si ho odvézt z garáže jeho prvního majitele. Exkluzivita je zaručena.

Článek

Mark Shields se nadchl pro automobil z filmu Batman, který natočil v roce 1989 Tim Burton s Michaelem Keatonem, Jackem Nicholsonem a Kim Basingerovou v hlavních rolích. Nadšení dostoupilo takového vrcholu, že se rozhodl si jej sám postavit.

Jako základ mu posloužil Chevrolet Corvette z roku 1979. Celý vůz udělal vlastníma rukama v roce 1991 z vysoce husté pěny, uhlíkových vláken a mnoha dalších materiálů. Úpravy ale nejsou jen na karoserii, kde v přední části dominuje ohromná turbína, ale i v interiéru. Zde můžete nalézt katapultáž, ovládání zbraní či radiolokátor - vše samozřejmě nefunkční.

A jak si užívá Mark jízdu s vozem? "Když vyjedu z garáže, tak jsou všichni vyjevení. Je to někdy až nebezpečné - lidé se začnou rychle hrabat ve věcech na zadních sedadlech, jen aby co nejrychleji našli kameru a přitom jedou 65 mil za hodinu po zaplněné silnici." Více fotografií i informací můžete najít na stránkách Marka Shieldse.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám