Hlavní obsah

Volkswagen možná vyvine pro Chrysler kompakt

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reinhard Jung, jeden z manažerů automobilky Volkswagen oznámil, že koncern vyvíjí pro DaimlerChrysler kompaktní vůz, který by se měl prodávat v jak USA, tak v Jižní Americe. Ten by se měl prodávat pod značkou Dodge.

Článek

Volkswagen už nyní spolupracuje s DaimlerChryslerem na vývoji MPV pro Ameriku. Jeho uvedení na trh by mělo proběhnout v roce 2008. Jenže spolupráce tím nekončí. Podle vyjádření představitelů VW bude pravděpodobně jejich koncern ten, který vytvoří kompaktní automobil.

Volkswagen nabídnul Chrysleru sdílenou platformu modelu Polo, ale to se zdálo Američanům příliš malé. Proto se pravděpodobně sáhne po podvozkové skupině Volkswagenu Golf/Jetta, který by měl vyhovovat.

V tisku se objevily i spekulace, že novým vozem by měl být Dodge Hornet, tedy studie z ženevského autosalonu [celá zpráva]. Samozřejmě, že se nebude jednat o přesně takový vůz, ale podle současné designérské linie by to mohla být pravda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám