Hlavní obsah

Mazda RX-8 na vodík v reálném provozu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vládní organizace města Hirošima a prefektura Hirošima, které mají sídlo v západní části Japonska, obdržely každá od Mazda Motor Corporation jeden vůz RX-8 Hydrogen RE s dvojím systémem pohonu.

Článek

Pronajaté vozy RX-8 byly předány 21. 4. za účasti místních hodnostářů. Vozy jsou vybaveny dvojím systémem pohonu, takže řidič se může rozhodnout pro pohon na benzín nebo na vodík.

První takovéto vozy byly předány dvou korporátním partnerům - Idemitsu Kosan Company a  Iwatani International Corporation - již v březnu letošního roku. Mazda přitom plánuje, že do konce roku 2006 rozšíří portfolio pronajatých vozů mezi fleetovými zákazníky, včetně lokálních státních správ a energetických společností, na více než deset automobilů.

V říjnu 2004 japonský ministr dopravy a infrastruktury povolil testování Hydrogen RE za reálných podmínek na běžných komunikacích a komerční pronájem vozů započal v únoru 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám