Hlavní obsah

Škoda Roomster na vlastní oči - v Lipsku

Novinky, Jan Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový model Škoda Roomster se již za týden představí veřejnosti na lipském autosalonu AMI (Auto Mobil International). Pro všechny ty, kteří chtějí vůz spatřit na vlastní oči, ať se na autosalon vypraví. Není to daleko a za den stihnete zajet tam i zpět.

Článek

Na návštěvníky autosalonu čeká od soboty 1. dubna celkem 18 vozů Škoda stávajících modelových řad Fabia, Octavia a Super a čtyři vozy Roomster [celá práva]. Lipská expozice Škoda Auto v hale č. 1 má celkovou rozlohu 1 800 čtverečních metrů a kromě vystavovaných automobilů zde návštěvníci shlédnou i přehlídku kolekcí módní návrhářky Hany Havelkové. Vozy Fabia, Octavia a Superb budou navíc připraveny i pro zkušební jízdu.

Co očekávat od Roomsteru

Roomster nabízí díky své délce 4205 milimetrů nadprůměrně velký prostor pro pasažéry i zavazadla. Posuvná zadní sedadla skýtají variabilní objem zavazadlového prostoru od 450 do 530 litrů, který patří k největším v této třídě. Sklopením zadních sedadel vznikne rovná plocha (úložný prostor 1555 litrů) a po jejich snadném vyjmutí se pak úložný prostor zvětší až na 1780 litrů. Cestující na zadních sedadlech sedí o 46 mm výš a velká, dolů protažená boční okna jim umožňují vynikající výhled z vozu.

Vybírat lze ze tří benzínových a tří naftových motorů - od hospodárného tříválcového benzinového motoru 1,2 l/47 kW (64 PS) až po 1,9 l TDI/77 kW (105 PS). Filtr pevných částic bude v nabídce již při zahájení prodeje. Na hlavních evropských trzích bude Škoda Roomster uvedena v létě 2006 a cena začne na 339 000 Kč [celá zpráva].

Nejen za Škodou

Lipský veletrh však nabídne i jiné zajímavosti - kupříkladu Ford Focus a Smart ForTwo s pohonem na zemní plyn. Také se zde setkáte se všemi důležitými novinkami, představenými ve vzdálené Ženevě. Do Lipska je to jen něco málo přes 260 km z Prahy a to většinou po dálnicích. Jednodenní vstupenka stojí 10 euro, zlevněná 6,5 euro. Za děti od 6 do 12 let se platí 4,5 euro a jen odpolední vstupenka (od 15:00) stojí 5,5 euro. Pro zájemce o cestu do Lipska doporučujeme stránky výstavy, kde jsou základní informace i v češtině.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová škodovka se bude vyrábět v Kvasinách

Nová modelová řada mladoboleslavské Škody Auto, vycházející ze studie Roomster, se začne vyrábět příští rok v Kvasinách. Premiéru bude mít na ženevském...

Výběr článků

Načítám