Hlavní obsah

Vozů s cenovkou 100 milionů korun bychom prodali tisíc, tvrdí Aston Martin

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavý a nebývale otevřený pohled na trh těch vůbec nejexkluzivnějších vozů nabízí Aston Martin. Britové jsou totiž překvapeni tím, kolik lidí by bylo ochotno zaplatit částku v přepočtu sto milionů korun.

Foto: Aston Martin (2x)

Aston Martin Valkyrie

Článek

Okolnosti kolem prodeje nejdražších hypersportů často bývají zamlžené. Hýbe se pořadníky a cena se tají. Ovšem Aston Martin v případě Valkyrie nechává pod pokličku nahlédnout. Je potvrzené, že cena se pohybovala v přepočtu kolem sta milionů korun.

Podle Andyho Palmera, šéfa automobilky, by jich však prodali minimálně 900. „Když jsme začali diskutovat o tom, kolik valkyrie vyrobíme, padala čísla jako dvacet čtyři nebo padesát devět. Poté jsme se shodli na stovce. Nakonec jsme si řekli, že to riskneme a zkusíme jich prodat sto padesát,” přiznává Palmer v rozhovoru pro CarSales.

Foto: Aston Martin (2x)

Aston Martin Valkyrie

„Po představení auta se ukázalo, že bychom jich mohli prodat klidně devět stovek. Jenže já slíbil, že jich vznikne sto padesát, tedy není možná ani číslovka sto padesát jedna. Myslím si, že je to velice důležité, ten slib dodržet,” říká Palmer.

Hypersport Valkyrie nabízí výkon ohromujících 1160 koňských sil a maximální točivý moment 900 newtonmetrů. To vše z šestiapůllitrového dvanáctiválce od Cosworth s výpomocí od elektromotorů. Spalovací část točí úchvatných 11 tisíc otáček za minutu a sama o sobě dává 1000 koňských sil.

Reklama

Výběr článků

Načítám