Hlavní obsah

Ferrari prolétlo kolem radaru. Výmluvu řidiče neuhodnete

Policista při noční hlídce na floridské hlavní silnici změřil ferrari jedoucí nadlimitní rychlostí. Když řidiče dostihl, dostalo se mu kuriozní, ale přitom zcela banální výmluvy.

Foto: Ferrari

Ferrari (Ilustrační foto)

Článek

Seržant Robert Dosh stál předminulý víkend v noci na 87. míli dálnice 1 na Florida Keys, když kolem něj projelo blíže neurčené ferrari rychlostí 75 mil za hodinu, tedy 121 km/h. Na této silnici se limity pohybují mezi 45 a 55 mph, tedy 72 a 88 km/h, takže se seržant za ferrari pustil s majáky.

Řidič supersportu, který byl později identifikován jako 29letý Gabriel Molina, údajně přidal na 160 km/h a zhasl světla ve snaze policistovi ujet. To se mu povedlo, ale ne nadlouho - Dosh ho našel na benzince a hned zatkl, čemuž Molina nekladl odpor.

Přiznal se i k jízdě rychlostí 100 mph, tedy 160 km/h. Jaká byla jeho výmluva k takovému konání? „Je to ferrari, jezdí rychle.”

Nepřiznal se však k ujíždění. Podle webu novin Miami Herald, který zprávu přinesl, ale „pomohla” Molinova spolujezdkyně - uvedla, že řidič zaznamenal policii a chtěl ujet. To znamenalo obvinění z ujíždění policii, což je zločin; Molina má stanout před soudem 7. května.

Dálnice 1 je proslulá i měřením rychlosti

Podle webů s informacemi pro turisty je dálnice 1, také nazývaná Overseas Highway a vedoucí přes ostrovy Florida Keys jižně od Miami, proslulá hustou dopravou - je to jediná silniční spojnice. Není dálnicí v evropském slova smyslu, nám připomíná spíš silnici I. třídy.

Kromě toho weby hovoří i o velmi časté přítomnosti policie s radary, a tak je nejen pro místního nerozum tady něco riskovat. Na druhou stranu, incident se podle dostupných informací stal ve 2:13 ráno.

Reklama

Výběr článků

Načítám